KINDEREN WIJZEN ONS DE WEG

KINDEREN
WIJZEN ONS DE WEG

Kinderen willen niets liever dan dat hun ouders gelukkig zijn.
Het gedrag van kinderen kan daarom een reactie zijn op een disbalans bij de ouder(s) maar het kan ook een reactie zijn vanuit diens familiesysteem. Wanneer ouders niet in hun kracht staan, voelen kinderen dit aan. Het niet in je kracht staan kan allerlei oorzaken hebben zoals door omstandigheden die in het hier en nu afspelen, maar ook innerlijk bij de ouder.

“Als je de stenen op je weg niet opruimt, struikelen je kinderen erover”
Surinaams gezegde

Door binding en loyaliteit dragen we alles wat binnen de familie onverwerkt is gebleven met ons mee. Het kind volgt dat vanuit de magische, blinde (onbewuste) liefde. Daarachter ligt een diepe behoefte om erbij te horen. Hierin zijn kinderen een perfecte spiegel voor ons zelf, onze eigen innerlijke kinderen en ons familiesysteem.

Soms is bepaald gedrag moeilijk te verklaren. Zo kan een structureel boos kind nog verbonden zijn met een gekwetste vader of moeder. Of kan een puber die geen hulp wil, zijn ouder die zijn/haar kop in het zand steekt volgen. Liggen kinderen met elkaar in de clinch? Grote kans dat er bij ouders niets gedaan wordt aan relatieproblemen.

Kinderen zijn afgestemd op de onderlaag van hun ouders. Dat wil zeggen dat zij veel meer zien en voelen dan wat we als ouders zeggen en doen. Zij staan in contact met dit familiesysteem maar ook met onze eigen innerlijke kinderen.
Simpel gezegd: als je ziet dat je kind terugkerend probleemgedrag heeft of lijdt, op wat voor manier dan ook, dan kan er een verstoring in het systeem zijn dat om aandacht vraagt. Dan weet je dat er bij jou (je innerlijke kinderen, je partner, broers, zussen) of misschien bij de generatie boven je nog iets opgelost en aangekeken mag worden.

Zo leiden problemen bij kinderen of bij opvoedthema’s uiteindelijk naar jezelf en naar wat jij te helen hebt. Wanneer je naar deze stukken kan kijken maak je de weg vrij voor jezelf en zo ook voor je kind!

Wil jij kijken naar de werkelijke oorzaak van het gedrag van jouw kind of naar waarom de het opvoeden moeizaam gaat? Met methodieken zoals de Reversie Methode en Opstellingen krijg je inzicht in het krachtenveld van je innerlijke kinderen, jouw familie en hoe jij en je kind daarbinnen functioneren.

Logo InnerColors

CONTACT ---

Chantal Kruizinga
Schieland 18
1948 RM Beverwijk

Telnr: 06-31938223
e-mail: info@coachingspraktijkinnercolors.nl

KVK: 65330137

Geregistreerd bij Dreamchild   en   aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT