BLOG
NIEUWS —

INNERLIJKE RUST —

Wat doe jij om innerlijke rust te voelen of te ervaren?

In mijn ogen is innerlijke rust niet:
– het gevoel na goed boek te hebben gelezen,
– een meditatie,
– de yoga les,
– of een keer alles er helemaal uitsporten.

Dat zijn voor mij moment opnames, althans dat weet ik sinds een paar jaar. Het helpt, dat zeker…maar er komt een moment dat je dit weer moet doen om die innerlijke rust te ervaren of iets moet doen om te “ontladen”.
Herkenbaar? Maar wat is nou die echte innerlijke rust dan?

INNERLIJKE KINDEREN

Verdriet, pijn, boosheid zijn voorbeelden van emoties die we liever niet voelen. In je jeugd heb je misschien wel iets meegemaakt wat ervoor zorgde dat je deze emoties moest ervaren. Je hebt hierin als kind je krassen opgelopen. Dat kan iets zwaars zijn maar dat hoeft niet perse. Het gaat erom dat je door deze situatie, wat het ook mag zijn, jezelf hebt aangepast. Je voelde je niet begrepen en kreeg niet wat je op dat moment nodig had.

Mogelijk heb je een voor bepaald gedrag (onbewust of bewust) gekozen om deze situatie, en vooral het gevoel wat de situatie bracht, “niet” meer te hoeven voelen. De kras blijft echter wel zitten…alleen heb je zelf “iets” gevonden om verder te kunnen gaan. De vraag is… welk gedrag/ overtuiging hou je vast om dit gevoel te omzeilen? Datgene wat het je gebracht heeft wil je in ieder geval niet meer voelen.

Hier ontstaat een INNERIJK KIND. Het KIND in jou is nog niet geheeld van deze situatie maar heeft wel zijn tools gevonden om ervoor te zorgen dat jij deze gevoelens niet meer hoeft te ervaren. Je innerlijk kind staat op een bepaalde waakstand en je hebt als het ware een soort alarmbelletje gecreëerd.

Eigenlijk heeft het kind in jou nog een portie liefde, begrip of andere overtuiging nodig zodat het kan gaan rusten…Het innerlijk kind in jou doet er alles aan om niet weer geraakt te worden zoals vroeger in die situatie. Een innerlijk kind kan zomaar opstaan in jou als het in het ‘hier en nu’ met een situatie geconfronteerd wordt die lijkt op het gene waar het zijn krassen heeft opgelopen.

Het hoeft niet eens dezelfde situatie te zijn, het gaat vooral ook om het gevoel wat de situatie oproept of brengt. Soms wordt je zo geraakt door een situatie dat je mogelijk ook als een klein kind kan reageren…..of dat je erg je best moet doen om deze gevoelens te onderdrukken zodat je het innerlijk kind wegduwt…Het verschil van de emoties van een innerlijk kind is dat je het veel heftiger voelt en dat het langer blijft hangen. Je wordt meer in je “doen” gezet om dit vooral niet te voelen…

STURING

Innerlijke kinderen in jou kunnen je dus onbewust aansturen…

Stel jezelf eens de vraag wat je nou echt belangrijk vindt. Waar ben jij nou op gefocust? Op het moment dat je het gevoel krijgt dat je “iets” moet doen, wat is dat dan en waarom. Draai het om en vraag aan jezelf wat je vooral niet wilt en niet wilt zien…Wat hoef je dan niet te voelen…Rustig aan met jezelf hierin, want mogelijk ga je je innerlijk kind voelen. Als dat zo is dat je er al bij kan….omarm het, vraag en voel wat het nog nodig heeft van jou….

Ergens heeft iets een bepaalde “waarde” gekregen in je leven en heb je daarbij ook je beelden en ervaring mee op gedaan die eigenlijk van je innerlijke kinderen zijn. Het zijn echter vaak “jonge” opvattingen die gevormd zijn door een kind waar je als volwassene last van kan hebben. Het kind in jou moet daarin nog groeien. Passen ze nog wel in het hier en nu? Of weerhouden ze je juist ergens van?

Als je je innerlijke kinderen kan omarmen heb je het aangepast gedrag waar het innerlijk kind jou op aanstuurt niet meer nodig.

Hallo lief kind en hallo innerlijke rust…

ONZE GEVOELIGE KINDEREN

Kinderen zijn tegenwoordig heel gevoelig. Doordat ze zo gevoelig zijn haken ze heel snel aan op onze innerlijke kinderen. Ze voelen haarfijn het aangepaste gedrag van jouw innerlijk kind aan. Heb je hooggevoelige kinderen…gefeliciteerd! Je kan aan de slag!

Ik wist in het begin ook niet wat mij overkwam met mijn zoontje. Hij bleek heel erg gevoelig te zijn wat ze ook wel HSP (High Sensitive Person) noemen. Daarbij heeft hij een hele sterke wil. Hij schudde zo een paar innerlijk kinderen in mij wakker. Heel raar als je door je kleintje zo je lessen krijgt…en nog krijg ik die hoor! Inmiddels weet ik zijn spiegel snel te vertalen. En ja, dat doet soms pijn maar ik kan wel naar mijn innerlijk kind toe welke ik kan laten rusten als ik daar aandacht aan heb gegeven. Ik zal niet liegen, dat is best even de kiezen op elkaar en even moedig zijn om te durven kijken. In mijzelf heb ik namelijk zoveel opgebouwd dat ik niet in deze hoeken hoef te kijken…mijn innerlijke kinderen regelen wel dat ik daar niet hoef te kijken!

Als ik dit niet doe…dan blijft het gedrag van mijn hooggevoelig mannetje om mij heen dwarrelen en ja, dat botst dan flink. Ook omdat het mij raakt tot op het bot en ik voel dat er dan eigenlijk twee kinderen tegen over elkaar staan.

Wanneer ik contact kan maken met mijn eigen innerlijke kinderen kan ik nog meer verbinding maken met mijn eigen zoon. Ik voel het daarna ook want ik laat het innerlijk kind rusten en mijn zoon heeft niets meer om tegen aan te lopen…geen aangepast gedrag meer in mij en van mij. Geen blokkade meer tussen ons…verbinding. Zo fijn! Mijn innerlijk kind groeit en wordt volwassenen en mijn zoon groeit vanzelf mee en laat zijn gedrag wat mij zo raakte achterwege.

Hoe mooi is het dat je als ouder(s) de kans krijgt om je innerlijke kinderen te laten helen via je eigen kinderen. Best heftig eigenlijk als kinderen dit in beweging moeten zetten!

Waarom ze dit doen? Uit liefde…voor jou. Hoeveel speelruimte geef je je kinderen als je dit kan laten rusten en loslaten? Ze ervaren namelijk jouw innerlijke rust. Ik weet inmiddels … jouw opgeruimde energieveld is een veel groter en een leuker speelveld dan alle ‘Monkey Towns’ bij elkaar!

Wees vooral lief voor jezelf. Je kinderen houden onvoorwaardelijk van jou, ook van het kind in jou…

Liefs Chantal
InnerColors

Wil je weten wat een innerlijk kind jou nog te vertellen heeft? Kijk eens naar de methodieken die ik hanteer en neem gerust contact op.